Een avond waarvan de inhoud ter plekke zal blijken. We doen een opstelling over een actueel thema dat uit de groep komt. De ervaring leert, dat in een algemeen onderwerp ook persoonlijke thema’s oplichten die je nieuwe of prikkelende inzichten brengen. Wil je liever alleen toekijken? Dat is ook prima, jouw aanwezigheid en aandacht zijn ook ondersteund voor het geheel.
Iedereen maakt fouten, en soms doe je iets dat onomkeerbare, heftige gevolgen heeft. Ouders maken fouten naar hun kinderen toe, mensen beschadigen elkaar. Als je dader bent of veroorzaker, hoe ga je daarmee om? De meeste mensen willen graag van hun schuldgevoel af. Is er een bevrijdende stap mogelijk? Schuld kan ook in een vager gebied spelen. Dat je je schuldig voelt als je nee zegt tegen een ander. Bij volwassen zijn hoort het risico van schuld. Deze avond valt ook midden in de Lijdenstijd die verwijst naar iemand die alle schuld op zich nam – er komt vast ook een beetje theologie langs.
Op te vragen lezingen, in coronatijd uitgeschreven:
Het Geheim / Bewegingen lezen / De goede woorden / Schuld / Namen / Heiligen en helden / Orgaandonatie / Vaders / Verleden-Heden-Toekomst
Welk personage uit dit verhaal spreekt je aan? De ongedurige jongste zoon, de verongelijkte oudste of de liefdevolle vader? Of misschien iemand die niet genoemd wordt? We horen over de wereld intrekken, terugkeren en thuiskomen. En hoe we in het leven ook innerlijk deze bewegingen maken. Dit verhaal gaat ook over onze innerlijke delen, over het verlangen om compleet te zijn.
Het boek Esther leest als een spannende roman, met een schone vrouwe in de hoofdrol en een koning die zijn oog op haar laat vallen. Zij is niet van zijn volk, zij is Joodse en houdt dat geheim. ‘Ik die verborgen ben’ betekent haar naam. Welke stille lagen spreken hier mee, en wat hebben die te zeggen?
Elke letter van het Hebreeuwse alfabet is een verhaal op zich. Niet alleen heeft elke letter een getalswaarde, ook de vorm van de letter is een en al verwijzing. Welke boodschap zit er in de letters van het Hebreeuwse alfabet? En hoe gaan ze ons aanspreken, als we ze gaan opstellen?
maandag t/m vrijdag
om 10 uur en 13.30 uur
(doorgaans plek over 2-3 weken)