Agenda 2023 - Opstellingenwerk
270
page-template-default,page,page-id-270,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Agenda 2023

 

Publezingen in El Pastel  

In de intieme sfeer van hartje Franeker aanschuiven voor een bakje en verdieping vanuit familieopstellingen perspectief. Elke maand een nieuw onderwerp. Met voorbeelden en gelegenheid tot vragen stellen. Voor bijwonen graag aanmelden. 

 

* woensdag 21 juni

‘Waarnemen’

In opstellingen komen verborgen verbanden aan het licht, onderstromen. Maar hoe dan precies? Door de verhouding van de verschillende plekken tot elkaar te ‘lezen’, de kleuren te laten spreken. Door de gestalten die erbij horen voor je te zien, of er zelf zachtjes in te gaan staan, in te tunen op iemands energie. Door in te zoomen en uit te zoomen en te ontdekken wat het veldbeeld vertelt. Door oog te hebben voor wat leeg lijkt en toch vol is, aan te voelen waar grenzen lopen. En dit alles bedenk je niet van te voren, dit vertelt zichzelf, elke keer opnieuw. Fenomenologie noemen ze dat, de leer van het doorgronden van de verschijnselen zoals die zich voordoen. In de opleidingen voor systemisch werk is dit een veelgehoorde vraag: ‘Hoe leer ik dat toch, dat waarnemen?’ We gaan er deze avond mee spelen, met waarnemen. Want in speelsheid zit ontspanning, en in ontspanning kun je zomaar helder zien.

 

 

van 19.30 – 21.15 uur              

in El Pastel, Sint Martiniplantsoen 4, Franeker

Entree € 5,- incl. consumptie

Aanmelden

 

Op te vragen lezingen, in coronatijd uitgeschreven:

Het Geheim / Bewegingen lezen / De goede woorden / Schuld / Namen / Heiligen en helden / Orgaandonatie / Vaders / Verleden-Heden-Toekomst

 

 

OORSPRONGSVERHALEN in Jellum

 

In de oude verhalen uit lange tradities zitten prachtige, universele wijsheden verborgen. In deze middagen duiken we in de lagen van verhaal en taal, in de vorm van een lezing door Sytze Ypma , gevolgd door een groepsopstelling onder leiding van Anneke Meiners. In de opstelling kun je het onderwerp van de lezing verkennen en ervaren vanuit je eigen verhaal. De middagen zijn los van elkaar te volgen. 

 

* zaterdag 10 juni

‘Het geheim van Hebreeuwse letters’

Elke letter van het Hebreeuwse alfabet is een verhaal op zich. Niet alleen heeft elke letter een getalswaarde, ook de vorm van de letter is een en al verwijzing. De verborgen lagen van de Hebreeuwse letters zijn vol rijkdom, met een opstelling kun je zelf in deze betekenislagen stappen. Het Hebreeuwse alfabet in z’n geheel is ook een afspiegeling van de reis door een mensenleven, van jeugd naar volwassenheid, naar ouderdom. Hoe gaan de letters zich verbinden met ons eigen verhaal?

 

van 13 – 17 uur

in theaterkerk het Mammemahuis, Hegedyk 15, Jellum

Kosten 50 euro per middag (incl. koffie/thee/lekkers)

Aanmelden

Workshop systemisch waarnemen

Een dag met systemische oefeningen en kleine opstellingen om (meer) te leren over het systemische veld van verbanden en patronen waarin wij leven. Met veel ‘ondertiteling’, oftewel uitleg over wat ik denk, doe en kies tijdens het begeleiden hiervan. Bijvoorbeeld over niet-weten, het lege midden, risico lopen, de leiding houden. En over kijken, wachten, zien. Je gaat veel observeren en ervaren, en wie wil krijgt gelegenheid om zelf stukjes te begeleiden. Aan het eind van de dag ben je je bewuster van je eigen plek en de wisselwerking met anderen, wat je mee kunt nemen in je eigen relaties of werk. En zie je om je heen hoe iedereen rondloopt in de blauwdruk van een familieverhaal, met alles wat dat met zich meebrengt. Voor beginners en gevorderden, voor ieder die dit aanspreekt.

 

Zaterdag 9 september

van 10 – 17 uur, met lunch

in theaterkerk het Mammemahuis, Hegedyk 15, Jellum

Kosten 100 euro 

Aanmelden

 

 

Privé opstelling 

(1,5 uur)

in De Metro, Hertog van Saxenlaan 80, Franeker

 

tarief € 170,00
voor 2 pers. € 250,00
voor 3 of meer pers. € 300,00

 

Deze opstelling kan ook per Zoom.

Bel gerust voor overleg.

 

Aanmelden privé opstelling

maandag t/m vrijdag

tussen 10 – 17 uur 

(in juli zomervakantie, in augustus weer plek)

 

 

SYSTEMISCH GEDICHT

Mail mij een woord en ik maak daarmee jouw persoonlijke systemische gedicht.

Tarief: € 10,-

Woord doorgeven

 

Telefonisch sparren

Een systemische blik op jouw vraag of situatie. Als je vermoedt dat er iets speelt op de onderlagen. Zodat je met nieuwe helderheid verder kunt.

 

Tarief: € 30,- per half uur

Aanmelden

Tafelopstelling

(45 min.)

tarief € 60,-

 

Aanmelden

Systemische supervisie

tarief € 170,- per sessie

 

Aanmelden

Afspraak maken