Over mij - Opstellingenwerk
158
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-158,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Over mij

Hallo, ik ben Anneke Meiners, geboren in 1963 en getogen onder d’Olle Grize in Groningen. Mijn Opstellingenwerk begon in 2008 op Terschelling met een enkele workshop en is uitgegroeid tot een praktijk in Noord Nederland die voor mensen het verschil maakt. Ik wil er nog lang mee doorgaan.

 

Meer weten?

In vogelvlucht: ik ben de oudste van vijf zussen, studeerde theologie en werd geestelijk verzorger in het ziekenhuis te Winschoten. Daar gaf ik ook onderwijs aan verpleegkundigen in opleiding. Daarna koos ik voor heel wat anders: varen, als scheepsmaat over het Wad.

 

Later woonde ik op Terschelling en gaf er les in levensbeschouwing en kindermeditatie, totdat ik met opstellingen in aanraking kwam en ermee ging werken. Ik ben getrouwd met Sytze Ypma, hij is predikant. We wonen in Franeker en hebben drie volwassen kinderen.

 

Ik houd ook van schrijven. Zo schrijf ik liedteksten en poëzie voor het Nieuw Liedfonds. In mij komen geloof en systemisch bewustzijn samen, dat hoor je bijvoorbeeld in Waar liefde woont. Ook schreef ik in 2010 een scheurkalender met systemische quotes onder de titel Zielsverbanden. Facebook laat ik liggen, maar Twitter is de plek waar je mijn observaties en meningen kunt aantreffen.

Opleiding

Voor mijn systemische opleiding reisde ik over het spoor naar Duitsland, naar Ingrid Dykstra in Hamburg. Zij geeft nu ook opleidingen in Nederland. In haar praktijk voor systemische kindertherapie heb ik veel geleerd, bijvoorbeeld hoe urgent het is om altijd de kinderziel in het oog te houden. Je kunt ons horen praten over ons werk in deze PODCAST.
Daarna volgde ik bij Jan Jacob Stam en Bibi Schreuder aan het Bert Hellinger Instituut in Groningen verschillende opleidingen Systemisch Werk. Van hen leerde ik om intelligent en met zelfvertrouwen in dit vak te staan. “Serieus, zorgvuldig, professioneel, passievol”. Dat zijn kwalificaties die ik daar kreeg.

En dan nog dit

Er zijn veel mensen die met opstellingen werken. Ieder heeft zijn of haar eigen achtergrond, aanpak en sfeer. Mijn aanpak is gebaseerd op basisprincipes van het werk van Bert Hellinger en heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld tot een eigen vorm. Die is het beste samen te vatten als een reis langs de kracht- en knelpunten van je systeem, precies zover als nodig is voor het dringendste.

Welkom bij Opstellingenwerk Anneke Meiners

 

MASTODON

Afspraak maken