Nieuwsbrief - Opstellingenwerk
281
page-template-default,page,page-id-281,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Nieuwsbrief

Nieuwsbericht augustus 2022

Beste mensen,

 

De komende maanden staan er weer nieuwe systemische lezingen gepland in El Pastel, Martiniplantsoen 4 te Franeker. Graag even per mail bij mij opgeven als je komt. En verder verzorg ik op zaterdag 17 september de Kleaster Snein van Nijkleaster in Jorwert. Meer info ook hieronder, en uitgebreider op www.Nijkleaster.frl. Op beide plaatsen van harte welkom!

 

Hartelijke groet en een mooie nazomer gewenst,

 

Anneke Meiners

 

 

PUBLEZINGEN IN EL PASTEL  

 

*woensdag 21 september

‘Het lichaam vertelt’

Tijdens een opstelling zoom je uit om het geheel te laten oplichten. En tegelijk tunen we in op de kleinste details, in het lijf of de houding van de representant of van de vraagsteller: nadrukkelijke spierspanning, een verplaatsing van de voetrichting, een blik die naar beneden gaat. Op welk moment precies, of bij welke woorden, van wie? Ons lichaam vertelt heel nauwkeurig wat het meest om aandacht vraagt. Hinderlijke symptomen worden zomaar de toegang tot een weggestopt verhaal in het familieveld. Het haperen in spreken blijkt een eerbetoon te zijn aan je ouders. Deze avond laten we het lichaam spreken, in voorbeelden uit opstellingen en met een speelse oefening, voor wie wil.

 

*woensdag 2 november

‘Op volwassen voeten’

De meesten van ons zijn van binnen bezet door drijfveren, die nog bij onze kindertijd horen. De kinderziel heeft nog steeds iets te verteren, of is nog steeds ergens bang voor, of wil nog steeds iets voorkomen. Wanneer staan we op onze volwassen plek? Hoe voelt dat? En waarom aarzelen we, om die plek in te nemen? Een avond met voorbeelden uit opstellingen en het leven van alledag. Met een knipoog naar ons kinder-ik dat soms liever de boel blijft bepalen dan zich overgeeft.

 

*woensdag 30 november

‘Bevrijdende zinnen’

Woorden openen werelden. Precies de goede woorden hebben een krachtige uitwerking. In opstellingen klinken woorden die ordening brengen, de balans herstellen of erkennen wat je altijd al voelt. Na de goede woorden komt er ruimte voor het volgende. Kunnen we in het dagelijks leven ook gebruik maken van zulke woorden, van zinnen die bevrijden? Het komt precies, en niet alle mooie woorden werken. Timing en volgorde doen ertoe. En nog iets: verbinding met het wetend veld. Wat dat is? We gaan het uitproberen.

 

van 19.30 – 21.15 uur              

in El Pastel, Sint Martiniplantsoen 4, Franeker

Entree € 5,- incl. consumptie

 

………………………………………………..

 

zaterdag 17 september in Nijkleaster, Jorwert

 

OVERSTEKEN

Lezing en Opstellingen-Workshop over de reis van de ziel

 

Soms kom je aan de grens van het oude. Als vanzelf of plotseling, noodgedwongen. In de verte wacht iets nieuws. Komen we dan zelf in beweging, of komt het nieuwe naar ons toe? Wagen we de oversteek? Elke levensfase kent vormen van oversteken. En als we ooit ons leven moeten loslaten, noemen we dat de laatste oversteek.

‘s Ochtends vertelt Anneke Meiners, theoloog en familieopsteller, over de reis van de ziel, met voorbeelden en gelegenheid tot vragen stellen.

‘s Middags geeft ze een workshop rond hetzelfde thema. Je kunt dan meedoen in verschillende oefeningen in de vorm van opstellingen, met een oud verhaal als inspiratiebron. Dan ga je ervaren hoe je persoonlijke verhaal betekenis krijgt en gedragen wordt door een groter geheel.

Begeleiding: Anneke Meiners, theoloog en familieopsteller in Franeker

 

Je kunt ervoor kiezen om alleen aan het ochtendprogramma of alleen aan het middagprogramma mee te doen.

Vanzelfsprekend ben je ook de hele dag welkom.

Ochtend: 9.30-12.00 uur (lezing)

Middag: 13.15-16.00 uur  (workshop)

Hele dag: 9.30-16.00 uur

 

Kosten halve dag: € 15

Kosten hele dag incl. lunch in het café: € 35

Meld je aan

……………………………………………………………………………….

 

 

PS Ken je onze podcast al? Hier vind je alle afleveringen, in september volgen nieuwe.

https://open.spotify.com/show/5bNvdfYqaHs2fEWFDxyc2x?si=52411723a11542fc

Leuk als je luistert.

 

 

Aanmelden Nieuwsbrief

IMG_9843
Afspraak maken