Nieuwsbrief - Opstellingenwerk
281
page-template-default,page,page-id-281,ajax_fade,page_not_loaded,,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive
 

Nieuwsbrief

Nieuwsbericht januari 2023

 

Beste mensen,

 

Voor 2023 wens ik je toe wat je hart een sprongetje doet maken,

wat je lijf doet ontspannen en je ogen doet stralen.

Geluk en liefde voor jou en je dierbaren!

 

Met plezier ga ik dit nieuwe jaar weer door met de maandelijkse lezingen bij Christina in El Pastel,

en ook komt er iets nieuws: een drietal middagworkshops in het theaterkerkje van Jellum,

waarvoor ik mijn man Sytze Ypma heb uitgenodigd om de inleidingen te houden,

dat kan hij namelijk heel mooi. Alle informatie staat hieronder.

Als je komt graag even aanmelden, heel leuk je (weer) te mogen begroeten.

 

Hartelijke groet,

Anneke Meiners

 

………………………………………………………………………………

 

PUBLEZINGEN IN EL PASTEL  

 

*woensdag 18 januari

‘De tijd verglijdt’

Tijdens een opstelling raak je het besef van de kloktijd kwijt. Er gebeurt iets bijzonders met de tijd, die lijkt vloeiend te worden. Een plek uit het heden is ineens ook een plek uit het verleden. Het verleden meldt zich door het heden heen. Dat roept vragen op, bijvoorbeeld over de tijd in ons dagelijks leven. Als we aan iets nieuws beginnen, hoeveel ouds gaat er dan mee? Bestaat er wel een nieuw begin, een nieuw jaar? Hoe verhouden zich verleden, heden en toekomst tot elkaar, systemisch gezien? We gaan het verkennen.

 

*woensdag 22 februari

‘Opstelling LIVE’

Een avond waarvan de inhoud ter plekke zal blijken. We doen een opstelling over een actueel thema dat uit de groep komt. De ervaring leert, dat in een algemeen onderwerp ook persoonlijke thema’s oplichten die je nieuwe of prikkelende inzichten brengen. Wil je liever alleen toekijken? Dat is ook prima, jouw aanwezigheid en aandacht zijn ook ondersteund voor het geheel.

 

*woensdag 22 maart

‘Daderschap en schuld’

Iedereen maakt fouten, en soms doe je iets dat onomkeerbare, heftige gevolgen heeft. Ouders maken fouten naar hun kinderen toe, mensen beschadigen elkaar. Als je dader bent of veroorzaker, hoe ga je daarmee om? De meeste mensen willen graag van hun schuldgevoel af. Is er een bevrijdende stap mogelijk? Schuld kan ook in een vager gebied spelen. Dat je je schuldig voelt als je nee zegt tegen een ander. Bij volwassen zijn hoort het risico van schuld. Deze avond valt ook midden in de Lijdenstijd die verwijst naar iemand die alle schuld op zich nam – er komt vast ook een beetje theologie langs.

 

van 19.30 – 21.15 uur              

in El Pastel, Sint Martiniplantsoen 4, Franeker

Entree € 5,- incl. consumptie

 

……………………………………………………………………………………………………………………

 

OORSPRONGSVERHALEN IN JELLUM

 

In de oude verhalen uit lange tradities zitten prachtige, universele wijsheden verborgen. In deze middagen duiken we in de lagen van verhaal en taal, in de vorm van een lezing door Sytze Ypma , gevolgd door een groepsopstelling onder leiding van Anneke Meiners. In de opstelling kun je het onderwerp van de lezing verkennen en ervaren vanuit je eigen verhaal. De middagen zijn los van elkaar te volgen.

 

* zaterdag 28 januari

‘De verloren zoon’

Welk personage uit dit verhaal spreekt je aan? De ongedurige jongste zoon, de verongelijkte oudste of de liefdevolle vader? Of misschien iemand die niet genoemd wordt? We horen over de wereld intrekken, terugkeren en thuiskomen. En hoe we in het leven ook innerlijk deze bewegingen maken. Dit verhaal gaat ook over onze innerlijke delen, over het verlangen om compleet te zijn.

 

* zaterdag 11 maart

‘Ik die verborgen ben’

Het boek Esther leest als een spannende roman, met een schone vrouwe in de hoofdrol en een koning die zijn oog op haar laat vallen. Zij is niet van zijn volk, zij is Joodse en houdt dat geheim. ‘Ik die verborgen ben’ betekent haar naam. Welke stille lagen spreken hier mee, en wat hebben die ons te zeggen?

 

* zaterdag 10 juni

‘Het geheim van Hebreeuwse letters’

Elke letter van het Hebreeuwse alfabet is een verhaal op zich. Niet alleen heeft elke letter een getalswaarde, ook de vorm van de letter is een en al verwijzing. Welke boodschap zit er in de letters van het Hebreeuwse alfabet? En hoe gaan ze ons aanspreken, als we ze gaan opstellen?

 

van 13 – 17 uur

in theaterkerk het Mammemahuis, Hegedyk 15, Jellum

Kosten 50 euro per middag (incl. koffie/thee/lekkers)

 

 

Aanmelden Nieuwsbrief

IMG_9843
Afspraak maken